Βιογραφικό

Η Ελπίδα Χρυσίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Νομικής, της σχολής των Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην κατεύθυνση του Δικαίου των Επιχειρήσεων και του Εργασιακού Δικαίου.

Είναι δικηγόρος παρ' Εφέταις και ασκεί μαχόμενη δικηγορία τα τελευταία επτά έτη από το προσωπικό της γραφείο που βρίσκεται στην Αριδαία Ν. Πέλλας ως δικηγόρος του Πρωτοδικείου Έδεσσας.

Εξειδικεύεται σε συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές υποθέσεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Παράλληλα, έχει γνώση και εμπειρία σε ζητήματα που άπτονται του κληρονομικού δικαίου, του δικαίου του κτηματολογίου και του εμπραγμάτου δικαίου. Έχει, επίσης, φοιτήσει στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη χρονική περίοδο 2008 - 2010 συνεργάστηκε με τον πρώην Δήμο Αριδαίας, ως επιστημονικός συνεργάτης.

Έχει συνεργαστεί με μη κυβερνητικούς οργανισμούς, σωματεία και ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Κέντρο στήριξης κακοποιημένων γυναικών με την επωνυμία "Καταφύγιο Γυναίκας", στη Θεσσαλονίκη), των δικαιωμάτων των ζώων (Σύλλογος Φίλων Ζώων με την επωνυμία "Η ΕΛΠΙΔΑ", στην Αριδαία) και της προάσπισης των δικαιωμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Μιλάει πολύ καλά αγγλικά.

Αγαπά τη μουσική και τις βόλτες στη φύση.